A MÁV tragikomédiája Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sem kerüli el, megfőhetünk a vonaton, ha egyáltalán elindul

Megosztás

Újabb elképesztő történet Szabolcsból, az állami vállalat jó ideje képtelen arra, hogy a normálisnak mondható szinten végezze a szolgáltatást, amire a (feltűnően nem elegendő) forrást kapja. A csúcsvezetők dőzsölnek, a vonatok pedig lerobbannak, ha pedig mennek, 38 fokban is légkondi nélkül, tűzforró vagonokkal. Előre megyünk, nem hátra.

A hét második felében a Mátészalkaleaks munkatársa számolt be egy elképesztő esetről, ami sajnos még csak nem is annyira egyedi a MÁV utóbbi években nyújtott teljesítményét tekintve.

Eredetileg a Debrecenből 13 óra 13 perckor induló, Mátészalkára felé közlekedő vonattal szerettem volna utazni, ami egy Uzsgyi volt, el sem tudott indulni, hosszú percekig próbálkoztak, de csak nem sikerült életet lehelni belé – írta a Mátészalkaleaks a közösségi médiában.

A fűtőházból érkezett a felmentés, vagyis mégsem, hiszen a peronra érkező Uzsgyin, több mint 50 fokot mértünk, volt olyan utas, aki el is hányta magát a nagy hőség miatt. Ezt a szerelvényt sem tudták olyan állapotba hozni rövid időn belül, hogy el tudjon indulni, most csaknem egy órás késéssel tudták elindítani- írja a vonaton tartózkodó olvasónk.

Meg nem erősített információink szerint, a Debrecenből, 13 óra 57 perckor elindult vonaton sem üzemel a klíma, szóval izzasztó utazásban lehet része azoknak, akik a vasutat választják Debrecen és Mátészalka között.”

Utóirat: A 13 óra 13 perces vonat, végül 95 perces késéssel érkezett Mátészalkára. Valamint egy sokatmondó hozzászólás.

“A férjemmel mi is végigszenvedtük. Borzasztó volt. Idős emberek, babakocsis kismamák, egyik vonatról a másikra, aluljárókba le -fel. Ez egy embertelen eljárás amit művelnek a szabolcsi emberekkel. És ez rendszeres.” (Kovácsné Magdolna)

Kapcsolódó cikkek